Kenmerken

 • Woonhuis

  Bouwjaar 1886
 • Woonoppervlakte400 m2
  Inhoud1625 m3
 • Aantal slaapkamers 8
 • Ligging
  • Aan rustige weg
  • In woonwijk
 • Tuin
  • Achtertuin
  • Voortuin
  • Zijtuin
 • Vraagprijs € 2.950.000,00 k.k.
  Status Beschikbaar
  Oplevering In overleg
 • Verwarming
  • c.v.-ketel
  • open haard
  Warm water
  • c.v.-ketel

Rotterdam Hoflaan 40

Deze unieke, halfvrijstaande villa uit 1886 beschikt zonder twijfel over één van de mooiste tuinen van Rotterdam en omgeving. Het perceel omvat 1.745 m² en biedt o.a. parkeergelegenheid, een fraai aangelegde voortuin, een breed pad langs het huis en een L-vormige, ca. 75 meter diepe achtertuin. De achtertuin wordt doorkruist door een beekloop naar de Slotvijver en beschikt over twee loopbruggen, een zwembad met kleedruimtes, prachtige bloemperken waarlangs een wandelroute, meerdere bergruimtes en een verhoogd terras met schitterend vrij uitzicht over de tuin. Het woonhuis is uitstekend onderhouden. Zo zijn de fundering en het dak respectievelijk in 2013 en 2009 vernieuwd. De gevels zijn onlangs opnieuw gevoegd en het schilderwerk is keurig bijgehouden. Met haar traditionele, statige indeling, indrukwekkende ornamenten plafonds, de gebrandschilderde glas-in-loodramen, marmeren vloeren en imposante trappenhuis met handgezaagde, sierlijke balustrades is deze villa representatief voor de Neo-Renaissance bouwstijl. Opvallend is de prachtige rijk versierde voorgevel, welke valt onder beschermd stadsgezicht. De villa is grotendeels onderkelderd op stahoogte en telt drie woonverdiepingen met 12 kamers en een nog oningedeelde zolderruimte. De villa heeft een inpandige garage met capaciteit voor één auto en is voorzien van elektriciteit, verwarming en water.

De statige woning met eigen oprit is gelegen aan de lommerrijke Hoflaan, centraal in Kralingen. De wijk beschikt over de ideale combinatie van een rustige, groene woonomgeving en een gunstige ligging ten opzichte van het stadscentrum van Rotterdam: de wijk is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Tramhaltes en metrostation Voorschoterlaan zijn op loopafstand gelegen. De wijk ligt gunstig ten opzichte van diverse uitvalswegen en de snelwegen A13, A16 en A20. Recreatiegelegenheden en sportactiviteiten zijn volop aanwezig: hockeyvelden, tennisbanen, een manege, een golfterrein en een zeilvereniging. De buurt heeft een ruime variatie in scholen en horecagelegenheden en de winkelstraat de Lusthofstraat bevindt zich op loopafstand van de woning.

Indeling:
Entree, tochtportaal met marmeren vloer. De lange centrale hal met een marmeren vloer, riant trappenhuis, een hoger gelegen garderoberuimte en een gastentoilet biedt toegang tot de verdere vertrekken:
Klassieke woonkamer, circa 15.90 m x 4.75 m/6.55 m, met een originele en suite separatie en rijkelijk versierde, ornamenten plafonds. De woonkamer is opgedeeld in een voorkamer met een grote open haard, een royale tussenkamer (de grote eetkamer) en een zeer brede, lichte tuinkamer met openslaande deuren naar de verhoogde terras.
Een werkkamer, circa 5.10 m x 4.50 m, gelegen aan de voorzijde en voorzien van kastenwand en ornamenten plafonds.
Gang richting de zijingang van het huis met ingebouwde (servies)kasten, een separaat tweede toilet en toegang tot de twee kelders.
Gesloten keuken, circa 4.70 m x 3.00 m, en een opkamer, circa 3.90 m x 2.50 m, (kleine eetkamer) met tuinzicht.

De wijnkelder, circa 6.25 m x 2.45, bevindt zich onder de garage.
De kelder gelegen onder de keuken, hal en werkkamer, circa 70 m², is opgedeeld in meerdere grote ruimtes en biedt aansluiting voor wasapparatuur.

1e verdieping:
De lange overloop biedt toegang tot het Franse balkon aan de voorzijde, het zonnige terras, circa 34 m², aan de achterzijde en de volgende vertrekken:
Slaapkamer I, circa 4.50 m x 4.75 m, gelegen aan de voorzijde.
Slaapkamer II, circa 3.65 m x 4.55 m, gelegen aan de voorzijde en met doorloop naar slaapkamer III aan de zijkant, circa 3.65 m x 3.70 m, met ingebouwde wastafel.
Slaapkamer IV, circa 5.40 m x 4.80 m, grenzend aan het terras en met toegang naar de badkamer, circa 1.95 m x 4.80 m, voorzien van een ligbad, dubbele wastafel en douche.
Slaapkamer V, circa 4.00 m x 3.50 m, gelegen aan de achterzijde met ingebouwde wastafel.
Alle kamers zijn voorzien van vaste kasten. De overloop biedt een separaat toilet.

2e verdieping:
Ruime overloop met toegang tot:
Gang naar slaapkamer VI, circa 7.30 m x 4.45 m, gelegen aan de voorzijde en voorzien van meerdere dakkapellen en een vaste wastafel.
Een badkamer, circa 3.60 m x 2.50 m, voorzien van ligbad, douche en wastafel.
Slaapkamer VII, circa 6.20 m x 3.80 m, gelegen aan de achterzijde en voorzien van een ingebouwde vaste wastafel.
Een zolderruimte, circa 10.60 m x 4.45 m voorzien Veluxramen, een dakkapel en een rond dakraam aan de voorzijde.
Een separaat toilet.

Bijzonderheden:
1.745 m² eigen grond.
Bouwjaar: circa 1886
Totale woonoppervlakte: circa 400 m².
Overige inpandige ruimte betreffende garage en kelderruimtes: circa 100 m².
Inhoud woning: circa 1.625 m³.
Verwarming en warm water middels een cv-ketel. Warm-watercircuit aanwezig.
Alarminstallatie aanwezig.
Gemeentelijk monument en onderdeel beschermd stads-/dorpsgezicht.
Garage aanwezig met capaciteit voor één auto en voorzien van elektriciteit, verwarming en water. Parkeren op eigen terrein mogelijk, uitbreiding van de oprit is met behoud van de huidige voortuin mogelijk door de breedte van het perceel. Hier zouden drie auto's geparkeerd kunnen worden.
Twee terrassen en een balkon aanwezig.
Tuin voorzien van: zwembad met kleedruimte en terras, drie schuurtjes, tuinkas, twee loopbruggen, fraaie bloemperken, houthok, fietsenschuur. De tuin is ontworpen middels een doordacht tuinplan en wordt uitstekend onderhouden.
De fundering en het dak zijn vernieuwd. De gevels zijn gereinigd en opnieuw gevoegd. De voormalige ondergrondse tank is verwijderd waarbij de grond is gesaneerd.

Plattegronden

Locatie Hoflaan 40 Rotterdam

Wilt u een keer komen kijken?

Neem contact op met Rijndelta